Chandler Ceviz Fidanı
Genel olarak chandler ceviz fidanını yerli ceviz fidanlarından ayırmak için şu önerileri dikkate alınız:

        -Chandler ceviz fidanı yerli cinslerden 15 gün daha geç çiçeklenmektedir.

        -Chandler hemen meyveye yattığı için meyve tutumundan itibaren çift çatal gösterme özelliği vardır. Bunu chandler cinsi ceviz fidanlarının büyük bir kısmında görebilirsiniz. Ancak yerli cins ceviz fidanlarında çift çatal asla görülmez.

        – İlk sürgünde meyve verdiği için dikkatli bakıldığında chandler ceviz fidanı üzerinde meyve gözünün bulunması gerekir.

        -Chandler ceviz fidanının uç kısımları açık yeşil alt kısımları ise kırmızıya yakın yeşil renktedir.

        -Ceviz fidanı yapraklarını döktüğü zaman satışa hazırdır(tüplü ceviz fidanı hariç). Ancak bahar ve yaz aylarında fidan bahçelerini gezerseniz chandler cinsi ceviz fidanlarının yapraklarının geniş ve koyu yeşil olduğunu göreceksiniz.

Bunların yanında chandler ceviz fidanı ve chandler cevizi hakkında bilgi verecek olursak: Bu cins ülkemizde ve dünyada şuan ki türler içinde en verimli olanıdır. 800-1000 rakım ve aşağısına önerilir. Şebin, Bilecik, Kaman ve Yalova cinsleri gibi yerli ceviz fidanı türlerinden 15 gün daha geç çiçeklenmektedir. Tozlayıcıları Fernette ve Franquettedir. Ancak daha verimli olması nedeniyle tozlayıcı olarak genellikle Fernette kullanılmaktadır. Chandler fidanının yan dallarının meyve verme oranı % 80-90 arasında olup oldukça yüksektir. Ülkemiz Chandlerin meyvesini ve genel olarak da ceviz meyvesinin üretiminde iç tüketimi karşılayamamakta ve ithal etmektedir.Dolayısıyla meyvesinin pazarlama sorunu yoktur.